Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Yay vi ska se denna underbara franska film på svenskan, den är jätte bra.

Det handlar om Amélie Poulain som är en ung servitris med en minst sagt konstig barndom bakom sig, hon bor ensam i en lägenhet i Montmartre, Paris. 

En dag hittar hon ett gammalt plåtskrin gömd i en hålighet bakom en golvlist i lägenheten. Skrinet innehåller gamla saker som tillhört ett barn som en gång bott i lägenheten. Genom lite detektivarbete hittar Amélie den numera vuxne mannen och återbördar anonymt asken till honom. På avstånd iakttar hon förtjust hur hans liv förändras efter att ha fått tillbaka de sedan länge glömda sakerna. Amélie får blodad tand och börjar smida planer för hur hon kan förändra andra människors liv.

Hela tiden dold bakom anonymitetens slöja, ser hon till att hennes medmänniskors liv förbättras (om de förtjänat det) och ibland försämras (om de förtjänat det). Detta fungerar bra tills hon träffar en fascinerande ung man vid namn Nino. Nu är frågan: har Amélie modet att göra för sig själv vad hon gjort för andra?




Tycker att den är jätte bra och jag rekomenderar för någon som gillar romantik och humor!

Kommentarer
Postat av: anna

Skulle bara säga att jag fortfarande inte glömt att jag ska fixa en bild och skicka. Tyvärr har vi varit sjuka hör i familjen i snart tre veckor, så det har inte riktigt funnits tid eller ork till att piffa till sig och knäppa några bilder. Men det kommer, I promise! Är heligt trött på bloggens utseende som den är nu...

Kram Anna

2009-11-04 @ 22:21:02
URL: http://annabackhouse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0